NÄDALA KOOK

Rabarberipudingukook – ideaalne kooli või lasteaia lõpupeoks

Pille Enden, 30.05.2025

See maius on midagi koogi ja pudingu vahepealset. Enne ahju panemist valatakse tainale kuum suhkruvesi, mis pehmendab rabarberit ja tekitab vormi kastme. Lihtsas küpsetises tuleb esile rabarberi hapukas särav maitse. Kooki on kõige parem serveerida soojalt, seda võib täiendada vahukoore või vanillijäätisega.

Valmistamise aeg
30 minutit + 45 minutit ahjus
Kogus
6 portsjonit
Koostisosad
  1. 400 g rabarberit
  2. 1,5 dl suhkrut
  3. 2 dl nisujahu
  4. 1 tl küpsetuspulbrit
  5. 0,25 tl soola
  6. 2 dl piima
  7. 50 g sulatatud võid
  8. 1 tl vanilliekstrakti
  9. 0,5 tl jahvatatud kaneeli
  10. 0,75 dl pruuni suhkrut
  11. 1,5 dl keeva vett
  12. võid vormi määrimiseks
Valmistamine
  1. Tükelda rabarber. Sega suhkruga ja lase 10 minutit seista.

  2. Kuumuta ahi 180 kraadini. Määri 20x25 cm kandiline vorm võiga.

  3. Sega  kausis jahu, küpsetuspulber ja sool. Lisa hulka piim, sulavõi, vanilliekstrakt ja kaneel. Sega ühtlaseks ja vala tainas ettevalmistatud ahjuvormi. Laota rabarberisegu ühtlaselt tainale.

  4. Sega pruun suhkur keeva veega kuni lahustumiseni. Vala ettevaatlikult rabarberi peale.

  5. Küpseta 40–45 minutit, kuni tainas on kuldpruun ja keskele torgatud tikk jääb väljudes puhtaks.

  6. Serveeri soojalt jäätise või vahukoorega.