NÄDALA KOOK
Rabarberipudingukook – ideaalne kooli või lasteaia lõpupeoks
Pille Enden, 30.05.2025
See maius on midagi koogi ja pudingu vahepealset. Enne ahju panemist valatakse tainale kuum suhkruvesi, mis pehmendab rabarberit ja tekitab vormi kastme. Lihtsas küpsetises tuleb esile rabarberi hapukas särav maitse. Kooki on kõige parem serveerida soojalt, seda võib täiendada vahukoore või vanillijäätisega.

- 400 g rabarberit
- 1,5 dl suhkrut
- 2 dl nisujahu
- 1 tl küpsetuspulbrit
- 0,25 tl soola
- 2 dl piima
- 50 g sulatatud võid
- 1 tl vanilliekstrakti
- 0,5 tl jahvatatud kaneeli
- 0,75 dl pruuni suhkrut
- 1,5 dl keeva vett
- võid vormi määrimiseks
Tükelda rabarber. Sega suhkruga ja lase 10 minutit seista.
Kuumuta ahi 180 kraadini. Määri 20x25 cm kandiline vorm võiga.
Sega kausis jahu, küpsetuspulber ja sool. Lisa hulka piim, sulavõi, vanilliekstrakt ja kaneel. Sega ühtlaseks ja vala tainas ettevalmistatud ahjuvormi. Laota rabarberisegu ühtlaselt tainale.
Sega pruun suhkur keeva veega kuni lahustumiseni. Vala ettevaatlikult rabarberi peale.
Küpseta 40–45 minutit, kuni tainas on kuldpruun ja keskele torgatud tikk jääb väljudes puhtaks.
Serveeri soojalt jäätise või vahukoorega.