LIHTNE JA ARGINE

Kapsa-hakklihahautis pannil

Pille Enden, 26.05.2025

Lihtne argine roog, milles lisaks kapsale muidki köögivilju, valmib mugavalt pannil. Kui kasutada roas varajast kapsast peab arvestama, et see küpseb üsna kiiresti pehmeks.  Lisandiks sobib nii kartul kui riis.

Valmistamise aeg
40 minutit
Kogus
4 portsjonit
Koostisosad
  1. 300 g kapsast
  2. 1 keskmine porgand
  3. 1 keskmine punane paprika
  4. 1 keskmine sibul
  5. 300 g veise- või segahakkliha
  6. 3 sl õli
  7. 3 sl tomatipüreed
  8. 1 dl veise- või köögiviljapuljongit
  9. soola
  10. musta pipart
  11. 1,5 tl jahvatatud paprikat
  12. 0,5 dl hakitud peterselli või tilli
Valmistamine
  1. Lõika kapsas ribadeks. Koori porgand ja riivi jämeda riiviga või lõika tikkudeks. Poolita paprika, lõika ribadeks. Koori ja haki sibul.

  2. Prae hakkliha pannil 1 sl õlis kuni on pruunistunud ja küps. Maitsesta soola ja pipraga. Tõsta pannilt ära.

  3. Lisa pannile õli ja prae sibulat 3-4 minutit. Lisa porgand ja paprika, prae kuni need on peaaegu pehmed.

  4. Lisa tomatipüree ja kuumuta läbi. Kalla pannile puljong ja kuumuta keemiseni. Lisa kapsas, maitsesta soola, pipra ja jahvatatud paprikaga. Kata kaanega ja lase podiseda kuni kapsas on pehme.

  5. Pane pannile tagasi hakkliha. Kuumuta läbi ja timmi maitse sobivaks.