LIHTNE JA ARGINE
Kapsa-hakklihahautis pannil
Pille Enden, 26.05.2025
Lihtne argine roog, milles lisaks kapsale muidki köögivilju, valmib mugavalt pannil. Kui kasutada roas varajast kapsast peab arvestama, et see küpseb üsna kiiresti pehmeks. Lisandiks sobib nii kartul kui riis.

- 300 g kapsast
- 1 keskmine porgand
- 1 keskmine punane paprika
- 1 keskmine sibul
- 300 g veise- või segahakkliha
- 3 sl õli
- 3 sl tomatipüreed
- 1 dl veise- või köögiviljapuljongit
- soola
- musta pipart
- 1,5 tl jahvatatud paprikat
- 0,5 dl hakitud peterselli või tilli
Lõika kapsas ribadeks. Koori porgand ja riivi jämeda riiviga või lõika tikkudeks. Poolita paprika, lõika ribadeks. Koori ja haki sibul.
Prae hakkliha pannil 1 sl õlis kuni on pruunistunud ja küps. Maitsesta soola ja pipraga. Tõsta pannilt ära.
Lisa pannile õli ja prae sibulat 3-4 minutit. Lisa porgand ja paprika, prae kuni need on peaaegu pehmed.
Lisa tomatipüree ja kuumuta läbi. Kalla pannile puljong ja kuumuta keemiseni. Lisa kapsas, maitsesta soola, pipra ja jahvatatud paprikaga. Kata kaanega ja lase podiseda kuni kapsas on pehme.
Pane pannile tagasi hakkliha. Kuumuta läbi ja timmi maitse sobivaks.