NII MAITSVAD! Soojad suitsujuustu-küüslauguleivad tomatiga
Pille Enden, 30.05.2025
Mõnusalt nostalgiline ja päris tõhus amps maitseb imehea ahjusoojana. Suitsujuust annab rikkaliku suitsuse meki. Aga, et see liiga intensiivne ei oleks, on lisatud ka Cheddar juustu. Leibu saab suurepäraselt valmistada ka kuumaõhufritüüris, siis on küpsemisaeg umbes 5 minutit lühem.

- 85 g suitsujuustu
- 50 g riivitud Cheddar juustu
- 2 sl majoneesi
- 2 küüslauguküünt
- 2 sl hakitud peterselli või tilli
- 4 viilu rukkileiba
- 2 tl võid
- 1 tomat
- musta pipart
Kuumuta ahi 200 kraadini. Riivi või haki suitsujuust.
Sega suitsujuust, Cheddar ja majonees. Lisa hulka purustatud küüslauk ja ürdid, maitsesta pipraga.
Määri leivaviilude ühele poolele võid. Lao võiga pool all küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Määri suitsujuustusegu ühtlase kihina leibadele. Pane igale leivale viil tomatit.
Küpseta 15-20 minutit, kuni kate on parajalt kuldpruun ja juust sulanud.