NII MÕNUS ROOG

Aasiapärane kana rohelise sibulaga

Pille Enden, 25.05.2025

Maitsev kanaroog  valmib kiirelt ja on seepärast igati hea argipäeva õhtusöögiks. Kana on kerge aasiapärase maitsega, kuid mitte kuigi vürtsikas. Vürtsi saab lisada, kui panna rohkem sriracha kastet. Rooga võib serveerida nii nuudlite kui riisiga.

Valmistamise aeg
35 minutit
Kogus
2 portsjonit
Koostisosad
  1. 400 g broileri kintsuliha või – fileed
  2. 2 sl sojakastet
  3. 0,5 sl austrikastet
  4. 1 tl Sriracha kastet
  5. 2 tl laimimahla
  6. 2 sl maisitärklist
  7. 4 rohelist sibulat
  8. 4 sl õli
  9. soola
  10. musta pipart
Valmistamine
  1. Lõika kanaliha väikesteks 1 cm tükkideks. Sega soja- ja austrikastme, sriracha ning laimimahlaga. Maitsesta pipraga. Lase 10-15 minutit maitsestuda.

  2. Sega kanatükid maisitärklisega korralikult läbi. Lõika rohelise sibula valged varreosad ära ja haki.

  3. Kuumuta õli pannil ja prae kanatükke 5-6 minutit kuni need on pruunistunud. Lisa hakitud sibulavarred ja prae veel paar minutit. Kata pann kaanega ja lase kaane all 4-5 minutit küpseda.

  4. Haki sibula rohelised varreosad ja sega kana hulka. Kuumuta segades läbi. Timmi maitse laimimahla ja kui vaja, siis soolaga ning pipraga. Serveeri nuudlite või riisiga.