TAIMNE PÄEVARETSEPT Karulaugu-basiiliku pesto

Taimne Teisipäev, 20.05.2025

Kevadine karulaugu-basiiliku pesto on intensiivselt roheline ja maitseküllane lisand, mis ühendab karulaugu teravuse, basiiliku värskuse ning pähklite ja oliiviõli kreemise tekstuuri. See sobib suurepäraselt pastale, määrdena või lisandiks köögiviljaroogadele.

Koostisosad
  1. 100 g karulauku
  2. 80 g basiilikut
  3. 100 g oliiviõli
  4. 30 g piiniaseemneid
  5. 1 sl sidrunimahla
  6. 1 sl maitsepärmi
  7. 1 jääkuubik
  8. soola
  9. pipart
Valmistamine
  1. Rösti piiniaseemned ahjus või pannil, jahuta.

  2. Lisa blenderisse või köögikombaini karulauk, basiilikulehed, oliiviõli, piiniaseemned, sidrunimahl, sool, pipar, maitsepärm ja 1 jääkuubik.

  3. Blenderda ühtalseks massiks ja naudi kohe või säilita külmkapis.

  4. Pestos võib kasutada basiiliku asemel nt kevadisi noori naadilehti, spinatit, peterselli või rukolat – vali milline maitsekooslus kõige rohkem kõnetab.