TAIMNE PÄEVARETSEPT Karulaugu-basiiliku pesto
Taimne Teisipäev, 20.05.2025
Kevadine karulaugu-basiiliku pesto on intensiivselt roheline ja maitseküllane lisand, mis ühendab karulaugu teravuse, basiiliku värskuse ning pähklite ja oliiviõli kreemise tekstuuri. See sobib suurepäraselt pastale, määrdena või lisandiks köögiviljaroogadele.

- 100 g karulauku
- 80 g basiilikut
- 100 g oliiviõli
- 30 g piiniaseemneid
- 1 sl sidrunimahla
- 1 sl maitsepärmi
- 1 jääkuubik
- soola
- pipart
Rösti piiniaseemned ahjus või pannil, jahuta.
Lisa blenderisse või köögikombaini karulauk, basiilikulehed, oliiviõli, piiniaseemned, sidrunimahl, sool, pipar, maitsepärm ja 1 jääkuubik.
Blenderda ühtalseks massiks ja naudi kohe või säilita külmkapis.
Pestos võib kasutada basiiliku asemel nt kevadisi noori naadilehti, spinatit, peterselli või rukolat – vali milline maitsekooslus kõige rohkem kõnetab.