KUI VAJA LAPSI TÄNADA

Mini hot dog’id karriketšupiga

Tiina Lebane, 11.05.2025

Tänavatoit on popp ja see retsept paneb kokku kaks kuulsust – hot dog’i Ameerikast ja currywurst’i Saksamaalt. Mõlemal on kastmeks ketšup, aga currywurst’ile omaselt on see maitsestatud karripulbriga. Vorstina võid vinkuampsude asemel muidugi ka mõnda endale meelepärasemat kasutada. Lihtne teha ja sööjaid üllatada, kas pole!

Valmistamise aeg
15 minutit
Kogus
6 portsjonit
Koostisosad
  1. 3 piklikku kuklit
  2. võid
  3. 100 g vinkuampse (Rakvere)
  4. 1 dl ketšupit
  5. 1 tl karripulbrit
  6. sibulavarsi
Valmistamine
  1. Lõika kuklid keskelt pooleks, pooltesse tee lõige nii, et saia läbi ei lõika. Määri lõikesse pisut võid ja küpseta saiakesi 200 kraadi juures ahju ülemises kolmandikus umbes 5 minutit või kuni või on sulanud. Pane saiade juurde sooja ka vinkuampsud.

  2. Võta kuklid ahjust välja ja lase minutike jahtuda. Sega kokku ketšup ja karripulber. Tõsta karriketšupit lõikesse ja suru sinna ka vinkuamps – just nii pikk, kui soovid, aga vähemalt 3-4 tk reas. Tõsta peale veel ketšupit ja kui soovid, puista ka veidi karripulbrit. Haki peale sibulapealseid ja serveeri salatilehel.