NII HEA AMPS

Näkileivad ürtide ja parmesaniga

Tiina Lebane, 09.06.2025

Näkileivad on hea amps kooli või töö ja trenni vahepeal ja tegelikult mis tahes hetkel. Kasuta ürte, mis annavad rohkem maitset – basiilikut, tüümiani, salveid jms. Ka karulauku sobib sisse hakkida, kui seda on. Säilita suletud karbiga külmkapis ja söö ära nädala jooksul.

Valmistamise aeg
45 minutit + u 15 minutit küpsetamiseks
Kogus
8 portsjonit
Koostisosad
  1. 8 g riivitud parmesani
  2. 7 dl nisujahu
  3. 6 sl hakitud ürte (basiilik, tüümian, rosmariin, salvei vm) + mõned lehed peale
  4. 2 tl soola
  5. 2 tl suhkrut
  6. 2 dl külma vett
  7. 0,75 dl oliiviõli
Valmistamine
  1. Mõõda välja umbes 20 g riivitud parmesani ja jäta pealepuistamiseks ootele. Sega kausis kokku 80 g riivitud juustu, nisujahu, sool ja suhkur. Lisa vesi ja oliiviõli ning sega tainaks. Sõtku tainast paar minutit, kuni see on ühtlane ja tuleb kausi küljest lahti.

  2. Jaga tainas pooleks ja rulli mõlemad pooled küpsetuspaberi peale õhukeseks ruuduks umbes 25 x 25 cm. Püüa rullida võimalikult ühtlaseks, et tainas ei jääks keskelt paksem ja servadest õhem. Suru tainale terveid ürdilehti ja rulli kergelt sisse. Tõsta tainapalad koos paberiga ahjuplaatidele ja lõika tainalõikuriga umbes 5 x 5 cm ruudukesteks. Puista peale viimane osa riivitud parmesani.

  3. Kuumuta ahi 225 kraadini ja küpseta näkkareid umbes 13-15 minutit, kuni need on saanud värvi ja muutunud krõbedaks. Tõsta koos paberiga restile jahtuma ja murra hiljem lõikejoonte järgi tükkideks. Säilita kuivas.