NII MAITSEV KALAPÄEV
Lõheliblikad tšilli-koriandrikastmega
Tiina Lebane, 08.05.2025
Lihtne viis anda kalale värske ja pikantse kastmega põnevust juurde. Kui koriander ei meeldi, siis tee kaste näiteks basiilikuga. Kala võid valmistada nii ahjus, pannil kui ka grillil. Viimasel juhul piisab 2 minutist mõlemale küljele.

- 800 g lõhefileed nahaga
- oliiviõli
- soola
- 1 jalapeno või roheline tšilli
- 1 küüslauguküüs
- 1 pott koriandrit
- 0,5 tl soola
- 0,5 dl oliiviõli
Lõika fileetükk neljaks portsjoniks, jäta nahk alles. Lõika portsjonid kuni nahani pooleks (ära nahka läbi lõika). Keera nahaga pooled vastastikku kokku nn liblikateks. Pintselda kala kergelt õliga ja puista peale pisut soola.
Küpseta ahju ülemises osas 200 kraadi juures umbes 15 minutit (pannil kaane all mõlemalt poolelt kokku 10 minutit).
Kastme tegemiseks poolita tšilli, eemalda seemned ja haki tšilli peeneks. Lisa purustatud küüslauguküüs, kergelt hakitud koriandrilehed, sool ja õli. Töötle sauseguriga ühtlaseks.
Tõsta küpsed kalaportsjonid taldrikutele, määri peale kastet ning puista koriandrilehti ja jalapenoviilusid.