LIHTNE JA MAITSEV! Hakkliha-köögiviljakaste
Tiina Lebane, 06.05.2025
Hakklihakaste on teadagi kiire ja lihtne argiroog. Aga ka klaasikuid võib tuunida ja nõnda on siin hakklihale lisatud kookospiima ja natuke aasiapäraseid maitsestajaid. Lisaks külmutatud grillitud köögivilju, mis lisavad massi ja muidugi head maitset.

- 3 sibula pealsed
- 40 g ingverit
- 1 tšilli
- 400 g külmutatud grillitud köögivilju, sulatatud
- 300 g seahakkliha
- 2 sl Tai kalakastet
- 2 sl heledat sojakastet
- 1 purk (400 g) kookospiima
- hakitud sibulavarsi peale
Haki rohelised sibulapealsed kaussi. Poolita tšilli, eemalda seemned ja lõika tšilli õhukesteks ribadeks. Koori ingver ja riivi kaussi sibula-tšilli juurde. Lõika sulatatud köögiviljad väiksemateks tükkideks ja tõsta koos hakklihaga kaussi. Lisa kalakaste ja sojakaste. Sega kõik ühtlaseks seguks.
Kuumuta poti põhjas 1 sl õli, lisa hakkliha-köögiviljamass ja prae, kuni hakkliha on läbi küpsenud. Vala peale kookospiim, lase keema tõusta ja madalal kuumusel 5-6 minutit kaane all vaikselt podiseda.
Serveeri koos keedetud riisiga ja puista peale hakitud sibulapealseid.