HEA KAASA HAARATA
Purgisalat
Tiina Lebane, 15.05.2025
Värskele ja värvilisele köögiviljasalatile annab hea meki ingveriga maitsestatud salatikaste. Köögiviljad riivi või ribasta võimalikult peeneks, siis on parem süüa ja ka kaste jõuab paremini sisse imbuda. Mõne rohelise ürdi võid samuti sekka hakkida, aga salat on maitsev ka ilma roheliseta. Valmista korralik purgitäis ja sul on mitu päeva lihtne einele köögivilju lisada. Salat säilib külmkapis umbes nädal aega.

- 500 g värsket kapsast
- 1 punane paprika
- 200 g kaalikat või naerist
- 200 g porgandit
- peterselli, soovi korral
- 3 cm ingverit
- 0,75 dl õunasiidriäädikat
- 0,5 dl rapsiõli
- 2 sl suhkrut
- 0,5 tl soola
Lõika kapsas õhemateks sektoriteks ja need peenikesteks ribadeks. Pese paprika, kuivata ja lõika samuti õhukesteks ribadeks. Koori kaalikas ja porgand ning riivi jämeda riiviga. Kui kasutad ürte, siis haki peeneks ja lisa köögiviljadele. Sega salatiained läbi suuremas, umbes 2-liitrises purgis.
Koori ingver ja riivi peenelt. Tõsta kõik kastmeained kokku ja sega, kuni suhkur on lahustunud. Maitse kastet ja kui vaja, lisa seda, millest tunned puudust olevat.
Vala kaste salatile ja sega hoolikalt läbi. Kata purk kaanega ja lase salatil enne söömist vähemalt 2 tundi maitsestuda.
1,5 l