PROOVI KINDLASTI! Röstitud Romanesco kapsas peekoni ja juustuga
Pille Enden, 11.06.2025
Romanesco ehk Romaani kapsas arvatakse olevat lillkapsa ja spargelkapsa hübriid. Maitselt meenutabki natuke mõlemat. Lihtne roog sobib nii iseseisvaks roaks näiteks krõbeda saiaga kui lisandiks praele.

- 1 romanesco kapsas
- 1 sl oliiviõli
- 3 peekoniviilu
- 25 g kõva juustu
- soola
- musta pipart
- 1 sl oliiviõli
- 1 tl mett
- 2 tl sriracha kastet
Kuumuta ahi 220 kraadini. Eralda kapsas õisikuteks. Sega õisikud 1 sl õli ja natukese soola ning pipraga.
Laota õisikud ühekordse kihina ahjuplaadile ja küpseta 8-10 minutit. Sega läbi ja küpseta veel 8-10 minutit kuni on parajalt pehmed. Küpseta vastavalt oma maitsele, aga liiga pehmeks ei tasu küpsetada.
Prae peekoniviilud pannil krõbedaks ja tõsta majapidamispaberile nõrguma.
Sega kastmeks 1 sl oliiviõli, mesi ja sriracha kaste. Sega kapsaga. Kui vaja maitsesta veel soola ja pipraga. Puista peale tükeldatud peekon ja juustulaastud.