KALAPÄEV
Karulaugukastmes lõhe
Pille Enden, 12.06.2025
Värsket rohelust tasub seda oma toidusse ohtralt lisada. Pannil praetud lõhe ja sinna juurde karulaugukaste valmivad vaid poole tunniga. Samal ajal jõuab juurde valmistada ka lisandi, olgu selleks siis kartul, riis või brokoli.

- 400 g lõhefileed
- 1 sl võid
- 0,5 sl õli
- 50 g karulaugulehti
- 2 šalottsibulat
- 1 sl võid
- 0,5 dl kuiva valget veini
- 2 dl toidukoort
- soola
- valget pipart
- 0,5 tl mett
Haki karulaugulehed. Koori ja haki sibulad.
Sulata 1 sl võid kastrulis või pannil. Prae sibulat 2-3 minutit. Lisa karulaugulehed ja kuumuta läbi.
Kalla juurde vein ja lase 3-4 minutit podiseda, kuni see on enamalt jaolt aurustunud.
Lisa toidukoor ja kuumuta keemiseni. Maitsesta soola, pipra ja natukese meega. Hoia soojas kuni valmistad kala.
Lõika kalafilee 2 portsjontükiks. Kuumuta pannil või ja õli. Pane kalatükid pannile nahapool üleval ja prae sõltuvalt paksusest 2-3 minutit. Keera tükid ümber, kasta või-õliseguga ja maitsesta soolaga. Prae veel kuni kala on küps, 5-6 minutit.
Serveeri kala karulaugukastmega.