Rabarberikeeksile annab kevade puudutust juurde üks uudne komponent

Merilin Siimpoeg, 17.05.2025

Pehme ja meeldivalt mahlane rabarberikeeks on midagi tõeliselt head ka neile, kes pelgavad oma menüüs gluteeni ja laktoosi. Oma kevadise värvi saab keeks rohelise tee lehtedest jahvatatud matchapulbrist. 

Kui tihti on nii, et gluteenivabad küpsetised kukuvad välja kuivad, siis sel puhul ei pea seda kartma. Purustatud India pähklid ja eri jahude segu laseb keeksil mahlaseks jääda. Proovige kindlasti!

Rabarberi–matchakeeks 

10–12 portsjonit

275 g noori rabarberivarsi

125 g rafineerimata suhkrut

150 g India pähkleid

100 g kaerajahu

50 g kookosjahu

2,5 sl maisitärklist

2 tl küpsetuspulbrit

0,5 tl soola

3 tl matchapulbrit

3 muna

115 ml mahedat oliiviõli

Määrimiseks:

võid või õli  

Tükeldage rabarber, tõstke kaussi ja puistake peale 1 sl suhkrut. Segage ja jätke seisma. Purustage köögikombainis pähklid peeneks jahuks. Segage purustatud pähklite hulka kaera- ja kookosjahu, maisitärklis, küpsetuspulber, sool ja matcha. Eraldi kausis vahustage munad ülejäänud suhkruga ja lisage hulka õli. Segage kuivainesegu munavahuga kergelt läbi. Tõstke taina sisse rabarberitükid ja segage.

Määrige keeksivorm õli või võiga ja puistake kergelt üle kaera- või kookosjahuga, et küpsetis sealt hiljem paremini kätte saada. Valage tainas vormi ja küpsetage 170kraadises ahjus 45–55 minutit, kuni keeks on kerkinud ja kuldne. Tõstke ahjust välja, laske 15 minutit jahtuda, kummutage tagurpidi alusele ja eemaldage vormist. Serveerige.

Hing ihkab veelgi rohelisemat?

Puistake ahjust võetud keeksile veel matchapulbrit.