Rabarberikeeksile annab kevade puudutust juurde üks uudne komponent
Merilin Siimpoeg, 17.05.2025
Pehme ja meeldivalt mahlane rabarberikeeks on midagi tõeliselt head ka neile, kes pelgavad oma menüüs gluteeni ja laktoosi. Oma kevadise värvi saab keeks rohelise tee lehtedest jahvatatud matchapulbrist.

Kui tihti on nii, et gluteenivabad küpsetised kukuvad välja kuivad, siis sel puhul ei pea seda kartma. Purustatud India pähklid ja eri jahude segu laseb keeksil mahlaseks jääda. Proovige kindlasti!
Rabarberi–matchakeeks
10–12 portsjonit
275 g noori rabarberivarsi
125 g rafineerimata suhkrut
150 g India pähkleid
100 g kaerajahu
50 g kookosjahu
2,5 sl maisitärklist
2 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl soola
3 tl matchapulbrit
3 muna
115 ml mahedat oliiviõli
Määrimiseks:
võid või õli
Tükeldage rabarber, tõstke kaussi ja puistake peale 1 sl suhkrut. Segage ja jätke seisma. Purustage köögikombainis pähklid peeneks jahuks. Segage purustatud pähklite hulka kaera- ja kookosjahu, maisitärklis, küpsetuspulber, sool ja matcha. Eraldi kausis vahustage munad ülejäänud suhkruga ja lisage hulka õli. Segage kuivainesegu munavahuga kergelt läbi. Tõstke taina sisse rabarberitükid ja segage.
Määrige keeksivorm õli või võiga ja puistake kergelt üle kaera- või kookosjahuga, et küpsetis sealt hiljem paremini kätte saada. Valage tainas vormi ja küpsetage 170kraadises ahjus 45–55 minutit, kuni keeks on kerkinud ja kuldne. Tõstke ahjust välja, laske 15 minutit jahtuda, kummutage tagurpidi alusele ja eemaldage vormist. Serveerige.
Hing ihkab veelgi rohelisemat?
Puistake ahjust võetud keeksile veel matchapulbrit.