MEELDIVALT LIHTNE HÕRGUTIS
Tsitrusemaitseline ahjukana
Pille Enden, 27.04.2025
Ahjukana valmistamine on meeldivalt lihtne – vaja lind vaid ära maitsestada ja ahju pista. Apelsini, küüslaugu ja rosmariini maitseline marinaad annab kanale mõnusa värske maitse. Koos kanaga küpsenud kumkvaate ja küüslauku saab kõrvale ampsata.

- 1 broiler (1,5-1,8 kg)
- 2 sl õli + vormi määrimiseks
- 2 küüslaugupead
- 12 kumkvaati
- 1 apelsin
- 3 küüslauguküünt
- 0,5 dl oliiviõli
- 1 sl hakitud rosmariini
- 2 tl suitsupaprikat
- 2 tl soola
- 1 tl musta pipart
Kuumuta ahi 225 kraadini. Tupsuta kana majapidamispaberiga kuivaks.
Pese apelsin ja riivi sellelt koor ning pigista kaussi mahl. Purusta küüslauguküüned. Sega kõik marinaadi ained omavahel ja pintselda sellega kana kokku seest ja väljast. Tõsta kana õliga määritud ahjuvormi ja küpseta ahjus umbes 15 minutit.
Lõika kumkvaadid ja terved küüslaugud pooleks. Lao need pannile ümber kana. Alanda ahju temperatuur 175 kraadini ja jätka küpsetamist veel umbes 1 tund ja 30-45 minutit kuni kana on küps ja nahk krõbe. Kasta kana, küüslauke ja kumkvaate küpsemise ajal paar korda eraldunud vedelikuga.