NÄDALA KOOK

Sidrunimekiga jogurti-toorjuustukook

Pille Enden, 27.04.2025

Pehme põhja ja krõbeda katte vahel on mahlane hapukas täidis. Kuigi koostisainete nimekiri on üsna pikk, läheb koogi valmistamine üsnagi kiiresti.

Valmistamise aeg
20 minutit + 45 minutit ahjus
Kogus
16 portsjonit
Põhi
  1. 3,5 dl nisujahu
  2. 0,75 tl küpsetuspulbrit
  3. 0,5 tl soola
  4. 1 dl õli
  5. 1,5 dl suhkrut
  6. 1 muna
  7. 1 dl Kreeka jogurtit
  8. 1 sidruni riivitud koor
  9. 2 sl sidrunimahla
Toorjuustukate
  1. 600 g maitsestamata toorjuustu
  2. 2 dl suhkrut
  3. 3 muna
  4. 3 sl sidrunimahla
Purutainas
  1. 1,5 dl nisujahu
  2. 1 dl suhkrut
  3. 60 g külma võid
  4. Tuhksuhkrut pealepuistamiseks
Valmistamine
  1. Kuumuta ahi 180 kraadini. Kata 20x25 cm vorm küpsetuspaberiga. Sega koogitaina tarvis omavahel jahu, küpsetuspulber ja sool.

  2. Sega esmalt õli ja suhkur omavahel, siis mikserda hulka muna.  Lisa Kreeka jogurt, riivitud sidrunikoor ja sidrunimahl. Mikserda ühtlaseks. Sega vähehaaval hulka jahusegu.Tõsta tainas vormi ja silu ühtlaseks.

  3. Hõõru kausis toorjuust, suhkur, munad ning sidrunimahl ühtlaseks ja kreemjaks. Laota toorjuustusegu ettevaatlikult taina peale.

  4. Purukatte valmistamiseks mõõda jahu, suhkur ja külm kuubikuteks lõigatud või kaussi ning haki noaga puruks. Puista toorjuustukihile.

  5. Tõsta ahju ja küpseta 35-40 minutit. Lase jahtuda. Puista peale tuhksuhkrut. Lõika ruutudeks.