NÄDALA KOOK

Kirju šokolaadi-kohupiimakook

Pille Enden, 18.07.2025

Kaunilt marmorja pinnaga kook on mõnusalt šokolaadine.  Kes armastab vähem magusat kooki võib selle teha tumeda, kes magusamat, see piimašokolaadiga. Oluline on, et munad ja kohupiimakreem oleksid valmistamist alustades olema toasoojad, siis ei tahku sulašokolaad täidisele lisamisel ära.

Valmistamise aeg
20 minutit + 55 minutit ahjus + 2 tundi külmkapis
Kogus
10 portsjonit
Põhi
  1. 75 g võid
  2. 2 sl pruuni suhkrut
  3. 180 g šokolaadiküpsiseid
Täidis
  1. 600 g maitsestamata kohupiimakreemi
  2. 3 muna
  3. 1,5 dl suhkrut
  4. 1 dl hapukoort
  5. 120 g tumedat või piimašokolaadi
Valmistamine
  1. Purusta küpsised. Sulata või koos suhkruga ja sega purustatud küpsistega. Suru puru tihedalt 23-24 cm küpsetuspaberiga kaetud koogivormi põhja.  Pane täidise valmistamise ajaks külmkappi.

  2. Klopi toasooja kohupiimakreemi hulka munad, suhkur ja hapukoor. Kalla põhjale.

  3. Tükelda šokolaad ja sulata kuumaveevannil. Nirista šokolaad täidisele ja sega kahvliga õrnalt läbi  nii, et segu jääb marmorjas. 

  4. Küpseta kooki 160-kraadises ahjus 50-55 minutit, kuni täidis on enam-vähem tahe. Keskelt võib see jääda kergelt võdisev. Võta ahjust ja lase vähemalt 2 tundi jahedas seista.