NÄDALA KOOK

Pasharull

Pille Enden, 19.04.2025

Pasha asemel võib kevadpühadeks valmistada hoopis rikkaliku kohupiimatäidisega rulli. Pehme biskviidi vahel on parajalt rammus pashatäidis.

Põhi
  1. 4 muna
  2. 1,5 dl suhkrut
  3. 1 sidruni riivitud koor
  4. 1,5 dl kartulitärklist
  5. 1 tl küpsetuspulbrit
Täidis
  1. 150 g toasooja võid
  2. 1,5 dl suhkrut
  3. 400 g toasooja kohupiima
  4. 2 tl vanillisuhkrut
  5. 3 sl sidrunimahla
  6. 4 dl vahukoort
  7. 1 dl mandlilaaste
  8. 0,75 dl kollaseid rosinaid
  9. 1 dl hakitud sukaadi või marmelaadi
Kaunistuseks
  1. 1 mandariin
  2. 100 g füüsaleid
  3. Komme kaunistamiseks
  4. Tuhksuhkrut peale puistamiseks
Valmistamine
  1. Kuumuta ahi 225 kraadini. Vahusta toasoojad munad koos suhkruga heledaks tugevaks vahuks. Sega hulka riivitud sidrunikoor.

  2. Sega kartulitärklis ja küpsetuspulber omavahel. Sõelu  munavahu hulka ja sega alt üles tõstes läbi kuni jahu ei ole enam näha.

  3. Kalla tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta ahjus 8–10 minutit. Võta ahjust ja kummuta suhkruga ülepuistatud küpsetuspaberile. Eemalda pealmine paber. Keera biskviit paberi abil pikemast küljest rulli. Lase jahtuda.

  4. Täidise jaoks vahusta toasoe või  suhkruga. Hõõru hulka kohupiim ja vanillisuhkur, maitsesta sidrunimahlaga. Vahusta koor ja sega või-kohupiimaseguga. Tõsta umbes 3 dl täidist kaussi ja pane külmkappi kaunistamist ootama.

  5. Rösti mandlilaastud kuival pannil helepruuniks. Lase jahtuda. Sega pool nendest täidisesse. Lisa ka rosinad ja sukaad või marmelaad.

  6. Määri täidis jahtunud põhjale ja keera tihedaks rulliks. Tõsta vähemalt tunniks külmkappi.

  7. Tõsta rull serveerimisalusele. Määri ülejäänud täidis koogi peale. Kui täidis on liiga tahkunud, pehmenda seda koore või piimaga. Kaunista mandariini, füüsalite, mandlilaastude ja kommidega. Puista peale tuhksuhkrut.