KOSUTUST VOLBRIKS
Kreemine sparglisupp
Pille Enden, 30.04.2025
Kodumaise spargli, kevadise hõrgu maiuspala aeg on lühike ja seda tasub maksimaalselt ära kasutada. Sparglist keedetud õrnroheline supp on meeldivalt mahe. Et see tuleks kreemine, on oluline suppi piisavalt kaua püreestada.

- 0,5 sibulat
- 2 küüslauguküünt
- 1 keskmine kartul
- 3 sl võid
- 400 g sparglit
- 3 dl vett
- 4 dl kohvi- või toidukoort
- 1 tl jahvatatud koriandrit
- soola
- musta pipart
- hernevõrseid serveerimiseks
Koori ja haki sibul ning küüslauk. Koori ja tükelda kartul. Kuumuta poti põhjas või. Lisa sibul ja küüslauk ning prae mõõdukal kuumusel 2–3 minutit. Kalla peale vesi ja lisa kartul. Keeda kuni kartul on üsna pehme.
Murra sparglitel puitunud otsad ära. Pane potti. Keeda 4–5 minutit kuni on pehmed. Soovi korral tõsta mõned sparglivarred välja, murra tipud kaunistuseks ära ja tõsta kõrvale. Pane tagasi potti. Töötle saumikseriga või blenderis püreeks.
Lisa supile koor ja kuumuta keemiseni. Kui supp on liiga paks, lisa rohkem koort või vett. Maitsesta soola ja pipraga.
Vala kaussidesse ja kaunista spargliotste ning võrsetega.