SÖÖ VÕI SILMADEGA

Lehttainast „pärlikarbid“

Pille Enden, 17.04.2025

Lihtne lehttainast küpsetis koos kerge salatiga näeb vahva välja ja maitseb hea. Vutimuna on nagu pärl karbis. Krabipulkade asemel võib salatisse panna konserveeritud tuunikala. See tuleks korralikult nõrutada, et salat ei jääks liiga vesine.

Valmistamise aeg
25 minutit + 17 minutit ahjus
Kogus
10 portsjonit
Koostisosad
  1. 300 g lehttainast
  2. 1 muna määrimiseks
  3. 12 vutimuna
  1. Kuumuta ahi 200 kraadini. Vajadusel rulli tainas lahti, umbes 5-6 m paksuseks plaadiks. Kuid see võiks jääda pigem paksem, et kerkiks kenasti kohevaks. Lõika tainast vormi või klaasiga 8-9 cm kettad. Lao küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.

  2. Keera ühest küljest 1,5-2 cm tainast ketta peale ja lõika terava noaga risti triibud peale. Pintselda lahtiklopitud munaga. Küpseta ahjus 15 -17 minutit kuni pirukad on kuldpruunid.

Krabipulgasasalat
  1. 3 keedetud muna
  2. 200 g krabimaitselisi pulki surimist
  3. 1 väike värske või marineeritud kurk
  4. 0,25 jääsalatist
  5. 1,5 dl paksemat majoneesi
  6. 1 tl sidrunimahla
  7. soola
  8. musta pipart
  1. Haki munad, krabipulgad, kurk ja salat. Sega hulka majonees. Maitsesta natukese sidrunimahla, soola ja pipraga. Keeda vutimunad kõvaks,2 minutit. Jahuta külmas vees ja koori.

  2. Võta pirukad ahjust. Lase jahtuda ja lõika horisontaalselt keskele sisselõige, kuid jäta murtud külje poolt kinni.

  3. Vahetult enne serveerimist tõsta sisselõikesse salat ja aseta vutimuna.