VALMIB RUTTU
Tomatisupp mozzarella-kreemiga
Tiina Lebane, 07.04.2025
Supp ise on lihtne ning valmib kiiresti ja vähestest ainetest. Aga lausa gurmeenoodi lisab sellele koorene mozzarella-kreem, mille sisse on hakitud natuke fenkolit. Purustatud tomat, vähemalt pool selle kogusest, võiks olla ürtidega, see annab supile hea maitsenüansi.

- 1 sibul
 - 3 küüslauguküünt
 - 1 sl oliiviõli
 - 2 purki (a 400 g) purustatud tomatit, soovitatavalt ürtidega
 - 1 köögiviljapuljongikuubik
 - 1 dl vahukoort
 - soola
 - suhkrut
 - pipart
 
Koori ja haki peeneks sibul ja küüslauk. Kuumuta poti põhjas 1 sl õlis klaasjaks, umbes 5-7 minutit. Lisa purustatud tomatid, murendatud puljongikuubik ja 4 dl vett. Lase keema tõusta ja hauta madalal kuumusel kaane all umbes 15 minutit. Lisa 1 dl vahukoort ning maitsesta soola ja suhkruga.
- 1 mozzarella-pall (125 g)
 - 2 dl vahukoort
 - 40 g fenkolit
 - 2 sl sidrunimahla
 - soola
 - pipart
 - värsket basiilikut, soovi korral
 
Kuni supp podiseb, valmista kreem. Pressi mozzarella-pall kahvliga puruks, lisa 1 dl vahukoort ja sega võimalikult ühtlaseks. Haki fenkol pisikesteks tükikesteks ja lisa kreemile. Maitsesta sidrunimahla, soola ja pipraga.
Serveerides tõsta supp taldrikusse ja lisa peale mozzarella-kreemi. Keeruta veskist peale head musta pipart. Kui soovid, lisa kaunistuseks mõned õhukesed fenkoliribad ja natuke värsket basiilikut.