NÄDALA KOOK
Lehttaina-keedukreemirull
Pille Enden, 13.06.2025
Meeldivalt lahe kook lehttaina ja keedukreemiga. See maitseb kõige paremini kohe peale valmistamist kui tainas on veel krõbe. Seismisega muutub see pehmeks, aga maitseomadused ei kao kuhugi. Kirsimoos annab koogile mõnusa särtsu, aga selle võib asendada muu moosi või marjadega või üldse ära jätta

- 400 g lehttainast
- 3 muna
- näpuotsaga s
- 0,75 dl nisujahu
- 0,75 l piima
- 1,75 dl suhkrut
- 2 tl vanillisuhkrut
- 50 g võid
- 300 g kirsimoosi
Valmista kõigepealt keedukreem. Klopi kastrulis munad soolaga lahti. Klopi hulka jahu. Kalla hulka natuke piima, klopi läbi ja lisa siis ülejäänud piim. Lisa suhkur ja vanillisuhkur.
Tõsta kastrul pliidile ja keeda mõõdukal kuumusel kuni kreem pakseneb. Lisa hulka tükeldatud või ning sega kuni see on sulanud. Lase jahtuda.
Kuumuta ahi 180 kraadini. Rulli tainas lahti ristkülikuks, aga mitte väga õhukeseks. Lõika 1,5 cm paksusteks ribadeks. Lao küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta ahjus 25 minutit või kuni ribad on krõbedad. Lase jahtuda. Tõsta 3-4 riba kõrvale.
Laota toidukile lauale. Määri 3-4 riba ulatuses toidukilele kreemi. Lao peale 3-4 riba, määri ohtralt kreemi ja pane peale ribade või tutsudena moosi.
Jätka samamoodi taina ja kreemi ladumist kuni aineid jagub. Pealmiseks kihiks peab jääma kreem. Keera kook tihedalt toidukilesse rulli. Pane 4 tunniks külmkappi. Murenda ülejäänud ribad ja puista koogile.