KERGE JA LAHE! Vaarika-jogurtitort

Pille Enden, 08.07.2025

Üks kerge ja lahe tort on hea valik tõhusa eine lõpetuseks. Kakaomekiga jogurtikiht ja vaarikatarretis annavad kokku mõnusa koosluse. Kui eelistad magusamat maitset, siis võib küpsisekihiks valida näiteks kondenspiima vms magusad vormiküpsised.

Valmistamise aeg
45 minutit + 4 tundi külmkapis
Kogus
10 portsjonit
Põhi
  1. 1 pakk (165 g) heledaid vormi- või digestiivküpsiseid
  2. 75 g sulatatud võid
  3. 2 sl külma vett
  1. Purusta küpsised. Sega küpsisepuru sulatatud või ja 1-2 sl külma veega ühtlaseks. Suru mass küpsetuspaberiga kaetud 24 cm lahtikäiva koogivormi põhja ja pane täidise valmistamise ajaks külmkappi.

Täidis
  1. 400 g maitsestamata jogurtit
  2. 3 sl kakaopulbrit
  3. 1,5 dl suhkrut
  4. 5 želatiinilehte
  5. 3 sl piima
  6. 2 dl vahukoort
  1. Klopi jogurti hulka suhkur ja kakaopulber. Leota 5 želatiinilehte 10 minutit külmas vees ja pigista siis hästi kuivaks. Kuumuta piim ja sulata selles želatiinilehed, lase pisut jahtuda ja sega jogurti hulka.

  2. Vahusta koor ja sega samuti jogurti hulka. Vala täidis põhjale ja pane vorm vähemalt 1 tunniks külmkappi tarretuma.

Tarretis
  1. 200 g külmutatud või värskeid vaarikaid
  2. 5 želatiinilehte
  3. 3 dl meelepärast mahla
  1. Lase külmutatud vaarikatel poolenisti sulada.

  2. Leota ülejäänud želatiinilehti 10 minutit külmas vees. Kuumuta 4 sl mahla, pigista želatiinilehed kuivaks ja lahusta mahlas. Nüüd sega kokku ülejäänud mahlaga.

  3. Tõsta  koogile  vaarikad ja nirista peale mahl.  Lase vähemalt 3 tundi külmkapis tarretuda.