ROOTSIPÄRANE KALAPÄEV
Wallenbergi kalakotletid
Pille Enden, 19.06.2025
Nende kalakotlettide valmistamiseks on idee andnud Rootsist pärit kuulsad vasikalihast valmistatud Wallenbergi kotletid. Maitsvad kotletid võib valmistada nii haugist, ahvenast, tursast kui muust meelepärasest valgest kalast. Kalasegu saab mugavalt saumikseriga valmis suristada.

- 500 g valge kala fileed (haug, ahven, särg, tursk vm)
- 1 dl hakitud tilli
- 2 munakollast
- 1,5 dl vahukoort
- 1 sl riivitud sidrunikoort
- sidrunimahla
- soola ja pipart
- võid ja õli praadimiseks
- 1,5 dl riivsaia
- punt tilli
Eemalda kalafileedelt luud ja nahk, tükelda fileed. Pane mikserikannu või köögikombaini kala ( või aja läbi hakklihamasina), hakitud till, munakollased ja pool vahukoorest. Surista, kuni segu on ühtlane.
Lisa vahukoort nii palju, kuni segu on pehme, kuid püsib siiski hästi koos. Maitsesta sidrunimahla ja -koore, soola ja pipraga. Pane mass 30 minutiks külmkappi.
Paneerimissegu valmistamiseks haki till ja pane koos riivsaiaga köögikombaini või mikserikannu. Töötle, kuni segu on ühtlane ja rohekat värvi.
Vormi kalamassist kanamuna suurused pallid ja veereta neid riivsaias. Kuumuta õli ja või pannil. Vajuta pallikesed lapikuteks kotlettideks ja prae mõlemat poolt kuldpruuniks. Serveeri kohe.