KIIRELT SÖÖNUKS

Praetud riis kana ja köögiviljadega

Pille Enden, 06.04.2025

Aasiapärase mekiga roog valmib üsna kiiresti, kui riis on eelnevalt valmis keedetud. Roog sisaldab kerget kanaliha ja rohkelt köögivilja. Kui soovid roa kergema vaevaga valmis saada, siis kasuta meelepärast külmutatud köögiviljasegu.

Valmistamise aeg
25 minutit
Kogus
2 portsjonit
Koostisosad
  1. 1 sibul
  2. 1 väike porgand
  3. 0,25 punasest paprikat
  4. 2 peekoniviilu
  5. 2 muna
  6. 0,25 tl soola
  7. 2 sl õli
  8. 1 kanafilee
  9. 5 dl keedetud riisi
  10. 50 g külmutatud herneid
  11. 2 tl riivitud ingverit
  12. 1 küüslauguküüs
  13. 2 sl sojakastet
  14. 1 dl kana- või köögiviljapuljongit
  15. 1 rohelise sibula vars
  16. soola
  17. musta pipart
Valmistamine
  1. Koori ja haki sibul. Koori porgand ja lõika väikesteks kuubikuteks. Lõika paprika väikesteks ruutudeks.

  2. Prae peekon pannil krõbedaks, tõsta majapidamispaberile nõrguma. Kuumuta pannil 1 sl õli kõrgel kuumusel. Klopi munad soolaga lahti. Kalla pannile  ja prae segades kuni on kalgendunud. Tõsta pannilt ära.

  3. Lisa pannile õli. Lõika kanafilee väikesteks kuubikuteks ja prae 4-6 minutit kuni on läbi küpsenud, tõsta pannilt ära ja kata fooliumiga.

  4. Lisa pannile ülejäänud õli. Prae hakitud hakitud sibulat mõõdukal kuumusel 3-4 minutit. Lisa porgand ja paprika ning prae veel 4-5 minutit. Lisa riis ja prae 4-5 minutit kuni see on veidi pruunistunud.

  5. Lisa herned, ingver ja purustatud küüslauk, prae segades veel 5 minutit.

  6. Sega kokku sojakaste ja puljong. Lisa riisile ja sega ning maitsesta soola ja pipraga. Lisa tükeldatud peekon, munad ja kana ning kuumuta läbi. Puista peale hakitud roheline sibul.