KIIRELT SÖÖNUKS
Praetud riis kana ja köögiviljadega
Pille Enden, 06.04.2025
Aasiapärase mekiga roog valmib üsna kiiresti, kui riis on eelnevalt valmis keedetud. Roog sisaldab kerget kanaliha ja rohkelt köögivilja. Kui soovid roa kergema vaevaga valmis saada, siis kasuta meelepärast külmutatud köögiviljasegu.

- 1 sibul
- 1 väike porgand
- 0,25 punasest paprikat
- 2 peekoniviilu
- 2 muna
- 0,25 tl soola
- 2 sl õli
- 1 kanafilee
- 5 dl keedetud riisi
- 50 g külmutatud herneid
- 2 tl riivitud ingverit
- 1 küüslauguküüs
- 2 sl sojakastet
- 1 dl kana- või köögiviljapuljongit
- 1 rohelise sibula vars
- soola
- musta pipart
Koori ja haki sibul. Koori porgand ja lõika väikesteks kuubikuteks. Lõika paprika väikesteks ruutudeks.
Prae peekon pannil krõbedaks, tõsta majapidamispaberile nõrguma. Kuumuta pannil 1 sl õli kõrgel kuumusel. Klopi munad soolaga lahti. Kalla pannile ja prae segades kuni on kalgendunud. Tõsta pannilt ära.
Lisa pannile õli. Lõika kanafilee väikesteks kuubikuteks ja prae 4-6 minutit kuni on läbi küpsenud, tõsta pannilt ära ja kata fooliumiga.
Lisa pannile ülejäänud õli. Prae hakitud hakitud sibulat mõõdukal kuumusel 3-4 minutit. Lisa porgand ja paprika ning prae veel 4-5 minutit. Lisa riis ja prae 4-5 minutit kuni see on veidi pruunistunud.
Lisa herned, ingver ja purustatud küüslauk, prae segades veel 5 minutit.
Sega kokku sojakaste ja puljong. Lisa riisile ja sega ning maitsesta soola ja pipraga. Lisa tükeldatud peekon, munad ja kana ning kuumuta läbi. Puista peale hakitud roheline sibul.