ÜLILIHTNE JA MAITSEV
Aedvilja-panniroog
Pille Enden, 18.03.2025
Ülilihtne ja maitsev taimne panniroog valmib lihtsatest kodustest ainetest – porgandist, kartulist ja kapsast. See sobib nii kergeks iseseisvaks roaks kui ka lisandiks praele. Kaane all küpsedes jääb toit mõnusalt mahlane. Kindlasti tasub ohtralt värskeid ürte peale raputada.

- 3 keskmist porgandit
- 1 sibul
- 3 keskmist kartulit
- 600 g kapsast
- 4 sl õli
- 2 küüslauguküünt
- 0,25 tl jahvatatud kurkumi
- 1 dl kuuma vett
- soola
- musta pipart
- hakitud peterselli ja/või tilli peale puistamiseks
Koori porgandid ja sibul, lõika õhukesteks viiludeks. Koori kartulid ja lõika viiludeks või 1,5-2 cm kuubikutes. Lõika kapsas ribadeks.
Kuumuta õli pannil keskmisel kuumusel. Prae sibulat 3-4 minutit kuni see õrnalt pruunistub. Lisa purustatud küüslauk ja prae kiiresti läbi. Lisa porgand, kartul, kurkum ja kuum vesi ning küpseta segades kuni kartul ja porgand hakkavad pehmenema, umbes 10 minutit. Kui vaja lisa veel veidi vett.
Lisa pannile kapsas, maitsesta soola ja pipraga. Kata pann kaanega ja lase küpseda 5-7 minutit kuni kõik ained on pehmed. Sega-ajalt ja maitsesta veel kui vaja. Puista peale hakitud peterselli.