KALAPULGAPÄEV
Kalapulga-aedviljapann
Pille Enden, 17.07.2025
Aedviljadest ja kalapulkadest saab üsna lihtsa vaevaga maitsva argiroa. Lehtkapsas jääb mõnusalt krõbe justnagu krõps. Küüslaugukaste annab maitselisa ja mahlasust. Loomulikult võib aedviljade koostist oma äranägemise järgi muuta või täiendada.

- 1 keskmine bataat
- 1 pastinaak
- 3 kartulit
- 200 g lehtkapsast
- 3 sl õli
- 1 sl vedelat mett
- 1 tl soola
- 0,5 tl musta pipart
- 300 g külmutatud kalapulki
- 1 väike punane sibul
- 1 dl hakitud peterselli
- 1 dl hapukoort
- 2 dl majoneesi
- 2 küüslauguküünt
- 0,75 tl suitsupaprikat
- soola
- suhkrut
Esmalt valmista küüslaugukaste. Sega kausis hapukoor, majonees, pressitud küüslauguküüs ja suitsupaprika, maitsesta soola ja natukese suhkruga. Tõsta külmkappi maitsestuma.
Kuumuta ahi 225 kraadini. Koori ja viiluta bataat, pastinaak ja kartulid. Eemalda lehtkapsal varred ja rebi lehed väiksemateks tükkideks.
Laota bataadi-, pastinaagi- ja kartuliviilud ahjuplaadile küpsetuspaberile. Nirista peale õli ja mett, maitsesta soola ning pipraga. Sega läbi.
Küpseta 225 kraadises ahjus umbes 15 minutit, kuni aedviljad on pehmenenud.
Lao ahjuplaadile kalapulgad ja viilutatud sibul ning lehtkapsas. Küpseta veel 10 minutit. Keera korra küpsemise ajal kalapulgad ja lehtkapsas ümber.
Puista peale hakitud peterselli ja serveeri kastmega.