KALAPULGAPÄEV

Kalapulga-aedviljapann

Pille Enden, 17.07.2025

Aedviljadest ja kalapulkadest saab üsna lihtsa vaevaga maitsva argiroa. Lehtkapsas jääb mõnusalt krõbe justnagu krõps. Küüslaugukaste annab maitselisa ja mahlasust. Loomulikult võib aedviljade koostist oma äranägemise järgi muuta või täiendada.

Valmistamise aeg
20 minutit + 25 minutit ahjus
Kogus
4 portsjonit
Koostisosad
  1. 1 keskmine bataat
  2. 1 pastinaak
  3. 3 kartulit
  4. 200 g lehtkapsast
  5. 3 sl õli
  6. 1 sl vedelat mett
  7. 1 tl soola
  8. 0,5 tl musta pipart
  9. 300 g külmutatud kalapulki
  10. 1 väike punane sibul
  11. 1 dl hakitud peterselli
Küüslaugukaste
  1. 1 dl hapukoort
  2. 2 dl majoneesi
  3. 2 küüslauguküünt
  4. 0,75 tl suitsupaprikat
  5. soola
  6. suhkrut
Valmistamine
  1. Esmalt valmista küüslaugukaste. Sega kausis hapukoor, majonees, pressitud küüslauguküüs ja suitsupaprika, maitsesta soola ja natukese suhkruga. Tõsta külmkappi maitsestuma.

  2. Kuumuta ahi 225 kraadini.  Koori ja viiluta bataat, pastinaak ja kartulid. Eemalda lehtkapsal  varred ja rebi lehed väiksemateks tükkideks.

  3. Laota bataadi-, pastinaagi- ja kartuliviilud ahjuplaadile küpsetuspaberile. Nirista peale õli ja mett, maitsesta soola ning pipraga. Sega läbi.

  4. Küpseta 225 kraadises ahjus umbes 15 minutit, kuni aedviljad on pehmenenud.

  5. Lao ahjuplaadile kalapulgad ja viilutatud sibul ning lehtkapsas. Küpseta veel 10 minutit. Keera korra küpsemise ajal  kalapulgad ja lehtkapsas ümber.

  6. Puista peale hakitud peterselli ja serveeri kastmega.