Lihtsad ja kerged kohupiimased hõrgutised
Ragne Värk, 30.04.2025
Lihtsad, maitseküllased ja kerged kohupiimamagustoidud on paljude lemmikud. Just seetõttu on nendega paslik kevadet tervitada – olgu siis argiõhtul või mõne pidulikuma sündmuse puhul.

Kohupiima-virsikukook

- 200 g digestiivküpsiseid
- 50 g võid, sulatatuna
- 600 g teralist kohupiima vanilliga
- 2 muna
- 100 g martsipani
- 300 g kompotivirsikuid
Jahvata küpsised peeneks puruks ja sega kokku sulatatud võiga. Suru segu küpsetuspaberiga kaetud lahtikäiva koogivormi (Ø 22 cm) põhjale.
Täidise jaoks sega kohupiim munadega. Tükelda martsipan ja lisa kohupiimasegule. Nõruta ja tükelda virsikupoolikud ja tõsta koogipõhjale. Kata kohupiimaseguga ja silu ühtlaseks. Küpseta 180 kraadi juures umbes 40 minutit.
Lihtne ja kodune!
Maasikane kohupiimavaht

- 100 g toasooja toorjuustu
- 1 tl vanillisuhkrut
- 50 g suhkrut
- 150 g kohupiimapastat
- 2 sl maasikatoormoosi
- 1 dl vahukoort
Sega toorjuust kausis suhkrutega segamini. Lisa kohupiimapasta ja toormoos ning sega ühtlaseks. Vahusta koor kausis tugevaks vahuks ning lisa seejärel ettevaatlikult kohupiimasegule. Kaunista ja serveeri.
Kohupiima-mannavorm

- 600 g kohupiima
- 3 muna
- 125 g suhkrut
- 1 tl vanillisuhkrut
- 3 sl mannat
- 100 g hapukoort
Sega kõik ained omavahel ühtlaseks. Tõsta kohupiimasegu võiga määritud kandilisse ahjuvormi ning küpseta 175 kraadi juures 35–40 minutit. Lase jahtuda ning serveeri.
Kohupiimatäidisega pannkoogirullid

- 5 dl piima
- 3 dl nisujahu
- 2 muna
- 1 sl suhkrut
- paar näpuotsatäit soola
- 400 g kohupiima rosinatega
- 75 g hapukoort
- 2 sl suhkrut
- 1 tl vanillisuhkrut
Pane pannkoogitaina koostisosad kaussi ja vispelda ühtlaseks seguks (tainas tuleb vedelapoolsem). Küpseta pannil ülepannikoogid mõlemalt poolt valmis.
Sega täidise komponendid omavahel. Tõsta pisut täidist valmisküpsetatud pannkookidele ja keera need ükshaaval rulli. Serveeri tuhksuhkru ja veidikese toormoosiga.
Kõige lihtsam kohupiimakook

- 250 g muretainast
- 100 g suhkrut
- 3 muna
- 500 g kohupiimapastat
- 1 dl vahustamata vahukoort
- 3 sl nisujahu
Suru tainas lahtikäiva koogivormi (Ø 20–22 cm) põhjale. Sega täidise ained omavahel ning vala vormi. Küpseta kooki 170 kraadi juures umbes 1 tund. Lase jahtuda ning serveeri.