Lihtsad ja kerged kohupiimased hõrgutised

Ragne Värk, 30.04.2025

Lihtsad, maitseküllased ja kerged kohupiimamagustoidud on paljude lemmikud. Just seetõttu on nendega paslik kevadet tervitada – olgu siis argiõhtul või mõne pidulikuma sündmuse puhul.

Kohupiima-virsikukook

Foto: Ragne Värk
Valmistamise aeg
15 minutit + küpsemisaeg 40 minutit
Kogus
10 portsjonit
  1. 200 g digestiivküpsiseid
  2. 50 g võid, sulatatuna
Täidis:
  1. 600 g teralist kohupiima vanilliga
  2. 2 muna
  3. 100 g martsipani
  4. 300 g kompotivirsikuid
  1. Jahvata küpsised peeneks puruks ja sega kokku sulatatud võiga. Suru segu küpsetuspaberiga kaetud lahtikäiva koogivormi (Ø 22 cm) põhjale.

  2. Täidise jaoks sega kohupiim munadega. Tükelda martsipan ja lisa kohupiimasegule. Nõruta ja tükelda virsikupoolikud ja tõsta koogipõhjale. Kata kohupiimaseguga ja silu ühtlaseks. Küpseta 180 kraadi juures umbes 40 minutit.

  3. Lihtne ja kodune!

Maasikane kohupiimavaht

Foto: Ragne Värk
Valmistamise aeg
15 minutit
Kogus
2 portsjonit
  1. 100 g toasooja toorjuustu
  2. 1 tl vanillisuhkrut
  3. 50 g suhkrut
  4. 150 g kohupiimapastat
  5. 2 sl maasikatoormoosi
  6. 1 dl vahukoort
  1. Sega toorjuust kausis suhkrutega segamini. Lisa kohupiimapasta ja toormoos ning sega ühtlaseks. Vahusta koor kausis tugevaks vahuks ning lisa seejärel ettevaatlikult kohupiimasegule. Kaunista ja serveeri.

Kohupiima-mannavorm

Foto: Ragne Värk
Valmistamise aeg
10 minutit + küpsemisaeg 40 minutit
Kogus
6 portsjonit
  1. 600 g kohupiima
  2. 3 muna
  3. 125 g suhkrut
  4. 1 tl vanillisuhkrut
  5. 3 sl mannat
  6. 100 g hapukoort
  1. Sega kõik ained omavahel ühtlaseks. Tõsta kohupiimasegu võiga määritud kandilisse ahjuvormi ning küpseta 175 kraadi juures 35–40 minutit. Lase jahtuda ning serveeri.

Kohupiimatäidisega pannkoogirullid

Foto: Ragne Värk
Valmistamise aeg
30 minutit
Kogus
9 portsjonit
Tainas:
  1. 5 dl piima
  2. 3 dl nisujahu
  3. 2 muna
  4. 1 sl suhkrut
  5. paar näpuotsatäit soola
Täidis:
  1. 400 g kohupiima rosinatega
  2. 75 g hapukoort
  3. 2 sl suhkrut
  4. 1 tl vanillisuhkrut
  1. Pane pannkoogitaina koostisosad kaussi ja vispelda ühtlaseks seguks (tainas tuleb vedelapoolsem). Küpseta pannil ülepannikoogid mõlemalt poolt valmis.

  2. Sega täidise komponendid omavahel. Tõsta pisut täidist valmisküpsetatud pannkookidele ja keera need ükshaaval rulli. Serveeri tuhksuhkru ja veidikese toormoosiga.

Kõige lihtsam kohupiimakook

Foto: Ragne Värk
Valmistamise aeg
10 min + küpsemisaeg 1 tund
Kogus
10 portsjonit
Põhi:
  1. 250 g muretainast
Täidis:
  1. 100 g suhkrut
  2. 3 muna
  3. 500 g kohupiimapastat
  4. 1 dl vahustamata vahukoort
  5. 3 sl nisujahu
  1. Suru tainas lahtikäiva koogivormi (Ø 20–22 cm) põhjale. Sega täidise ained omavahel ning vala vormi. Küpseta kooki 170 kraadi juures umbes 1 tund. Lase jahtuda ning serveeri.