HEA SEEDIMISELE

Kõrvitsa-kruubisupp

Tiina Lebane, 31.03.2025

Kõrvitsapüreesupp saab head täiendust odrakruupidest, mis lisavad tekstuuri ja lisavad vajalikke kiudaineid. 600 g puhastatud kõrvitsa jaoks läheb vaja umbes 900 puhastamata kõrvitsat. Valmistamine läheb lihtsamini, kui kasutad kahte potti – ühte köögiviljade hautamiseks, teist kruupide praadimiseks. Röstitud hakitud metspähklid portsjoni peal on heaks maitseüllatuseks.

Valmistamise aeg
1 tund 20 minutit
Kogus
4 portsjonit
Koostisosad
  1. 120 g odrakruupe
  2. 600 g puhastatud kõrvitsat
  3. 1 suurem sibul
  4. 3 küüslauguküünt
  5. õli praadimiseks
  6. 1 l aedviljapuljongit
  7. 6 tüümianioksa
  8. soola
  9. pipart
  10. 1 sl õunasiidriäädikat
  11. 80 g röstitud metspähkleid, soovi korral
Valmistamine
  1. Pane kruubid külma veega likku.

  2. Haki kõrvits umbes 1 cm kuubikuteks. Koori sibul ja küüslaugud ning haki peeneks. Kuumuta poti põhjas veidi õli, lisa sibul, küüslauk ja 2/3 kõrvitsakuubikuid, kuumuta umbes 5 minutit, kuni köögiviljad hakkavad pehmenema. Lisa puljong, lase keema tõusta ja keeda umbes 15 minutit või kuni kõrvits on pehme. Tõsta pott tulelt ja püreesta saumikseriga.

  3. Vahepeal kuumuta teises (suuremas) potis õli. Lisa loputatud ja nõrutatud kruubid ja tüümianioksad ning prae 3-4 minutit. Vala püreesupp potti, kuumuta keemiseni ja keeda poikvel kaane all 20-25 minutit, kuni kruubid on peaaegu pehmed. Maitsesta supp soola, pipra ja õunasiidriäädikaga. Lisa potti ülejäänud kõrvitsakuubikud ja keeda veel umbes 10 minutit või kuni kõrvitsatükid on pehmed.

  4. Serveeri suppi kuumalt ja kui soovid, tõsta igale portsjonile hakitud metspähkleid.