NÄDALA KOOK

Sidrunitiramisu

Tiina Lebane, 03.04.2025

Klassikaline Itaalia dessert on seekord hoopis värskema nüansiga, sest kohvi asemel on küpsised kastetud sidrunilikööri limoncello ja sidrunimahla segusse. Sidrunit on ka nii kreemis kui magusroa kaunistuseks. Kui poes on parasjagu müügil väiksemad sidrunid, siis kasuta maiuse tegemiseks vähemalt kolme – sidrunit ei saa siin kindlasti liiga palju olema.

Valmistamise aeg
40 minutit + vähemalt 4 tundi külmas
Kogus
8 portsjonit
Koostisosad
  1. 3 muna
  2. 2 suuremat sidrunit
  3. 1 dl suhkrut
  4. 500 g mascarpone’t
  5. 0,5 dl limoncello’t
  6. 3 sl suhkrut
  7. 3 sl vett
  8. 200 g Ladyfingers/Savoiard küpsisei
  9. riivitud sidrunikoort kaunistamiseks
Valmistamine
  1. Löö munad lahti – valged ühte ja kollased teise kaussi. Riivi pestud ja kuivatatud sidrunitelt koor ja pigista välja mahl, seda peaksid saama kokku umbes 1 dl.

  2. Vahusta munavalged tugevaks vahuks. Lisa munakollastele suhkur ja vahusta elastseks heledaks vahuks. Tõsta mascarpone lusikaga juurde, lisa ka riivitud sidrunikoor ja umbes 0,5 dl sidrunimahla ning töötle mikseriga ühtlaseks seguks. Lisa vahustatud munavalge ja sega mascarpone-segu hulka.

  3. Sega ülejäänud sidrunimahla (u 0,5 dl) hulka limoncello, suhkur ja vesi ning sega, kuni suhkur on lahustunud.

  4. Torka küpsised ainult korraks vedeliku sisse ja aseta lauge kausi või vaagna põhjale, tõsta peale kolmandik kreemist ja silu tasaseks. Tee samamoodi veel kaks küpsise- ja kreemikihti või kuni kõik ained on kasutatud. Tõsta maius külmkappi vähemalt 4 tunniks või kuni järgmise päevani.

  5. Enne serveerimist riivi värskelt peale natuke sidrunikoort.