TAIMNE PÄEVARETSEPT

Punased jõulukapsad mustade läätsedega

Taimne Teisipäev, 17.12.2024

Proovi seda imelist magusa ja vürtsise mekiga jõulurooga, mille retsepti sinult kindlasti peolauas küsitakse.

Valmistamise aeg
1,5 tundi
Kogus
8 portsjonit
Koostisosad
  1. 1 kg punast kapsast (1 keskmist kapsapead)
  2. 2 punast sibulat
  3. 80 g beluga läätsesid
  4. 150 ml naturaalset õunamahla
  5. 70 ml punast veini
  6. 1 kaneelipulk
  7. 2 +2 spl oliiviõli
  8. soola
  9. musta pipart
  10. 1 oks rosmariini
Valmistamine
  1. Viiluta punased sibulad ning kuumuta neid keskmisel kuumusel 2 spl oliiviõlis pidevalt segades 10 minutit, kuni need on kergelt karamelliseerunud.

  2. Haki punane kapsas ning aseta need suurmasse klaas- või malmpotti. Lisa potti ka sibulad ja kõik muud koostisosad, sega läbi ning küpseta 180°C juures vähemalt 1 tund. Iga 20 minuti järel sega kapsad läbi.

  3. Serveeri näiteks ahjuköögiviljade, täidetud seente ja jõuluterriiniga. Kapsad säilivad külmkapis 2 päeva.