PIDULIK SUUPISTE

Avokaadovaht lõhega

Pille Enden, 28.12.2024

Elegantne ja kreemine eelroog ühendab  sametise avokaadovahu ja rikkaliku suitsuse lõhe maitsed. Imelihtsalt valmiv hõrgutis sobib suurepäraselt pidulikeks koosviibimisteks. Kreemi  võib natuke varem, 1-2 tundi enne, valmis teha ja siis toidukilega kaetuna külmkapis hoida.  Kõrvale võib pakkuda hästi õhukeseks lõigatud ja röstitud saiaviile.

Valmistamise aeg
15 minutit
Kogus
4 portsjonit
Koostisosad
  1. 2 küpset avokaadot
  2. 2 sl sidruni- või laimimahla
  3. 2 küüslauguküünt
  4. 0,5 dl vahukoort
  5. 75 g maitsestamata toorjuustu
  6. näpuotsaga Cayenne`i pipart
  7. 2 viilu külmsuitsulõhet
  8. 4 tl kappareid
  9. soola
  10. musta pipart
  11. serveerimiseks röstitud saiaviile, soovi korral
Valmistamine
  1. Eemalda avokaadodelt koor ja kivi. Tükelda viljaliha ja pane blenderisse või köögikombaini.Lisa sidrunimahl ja tükeldatud küüslauk ning veidike soola ja pipart. Töötle ühtlaseks kreemjaks seguks.

  2. Vahusta koor pehmeks vahuks. Lisa toasoe toorjuust ja vahusta pehmeks vahuks. Sega õrnalt avokaadoseguga. Maitsesta veel soola, pipra ja Cayenne`i pipraga.

  3. Tõsta avokaadovaht lusikaga või pritsi pritskotist pokaalidesse või ramekiinidesse. Aseta igale portsjonile suitsulõhe viil, sidruniviil, tillioks ja kapparid.  Serveeri soovi korral õhukeste röstitud saiaviiludega.