PIDULIK SUUPISTE
Avokaadovaht lõhega
Pille Enden, 28.12.2024
Elegantne ja kreemine eelroog ühendab sametise avokaadovahu ja rikkaliku suitsuse lõhe maitsed. Imelihtsalt valmiv hõrgutis sobib suurepäraselt pidulikeks koosviibimisteks. Kreemi võib natuke varem, 1-2 tundi enne, valmis teha ja siis toidukilega kaetuna külmkapis hoida. Kõrvale võib pakkuda hästi õhukeseks lõigatud ja röstitud saiaviile.
- 2 küpset avokaadot
- 2 sl sidruni- või laimimahla
- 2 küüslauguküünt
- 0,5 dl vahukoort
- 75 g maitsestamata toorjuustu
- näpuotsaga Cayenne`i pipart
- 2 viilu külmsuitsulõhet
- 4 tl kappareid
- soola
- musta pipart
- serveerimiseks röstitud saiaviile, soovi korral
Eemalda avokaadodelt koor ja kivi. Tükelda viljaliha ja pane blenderisse või köögikombaini.Lisa sidrunimahl ja tükeldatud küüslauk ning veidike soola ja pipart. Töötle ühtlaseks kreemjaks seguks.
Vahusta koor pehmeks vahuks. Lisa toasoe toorjuust ja vahusta pehmeks vahuks. Sega õrnalt avokaadoseguga. Maitsesta veel soola, pipra ja Cayenne`i pipraga.
Tõsta avokaadovaht lusikaga või pritsi pritskotist pokaalidesse või ramekiinidesse. Aseta igale portsjonile suitsulõhe viil, sidruniviil, tillioks ja kapparid. Serveeri soovi korral õhukeste röstitud saiaviiludega.