1, 2, 3 JA VALMIS! Kuusekoogikesed
Ragne Värk, 21.12.2024
Kaunista juustukoogist valmistatud magusaid ampse vastavalt sündmusele või hooajale.
![](https://p.ohtuleht.ee/58/i/2024/12/16/sz3i5qox.1jc.jpg)
- 150 g digestiivküpsiseid
- 50 g võid
- 200 g suhkrut
- 2 tl maisitärklist
- 800 g toasooja toorjuustu
- 2 tl sidruni riivitud koort
- 4 muna
- 1 dl vahukoort
- tumedat ja valget šokolaadi
- pähkleid, vahukomme, marju, piparmündilehti, tüümiani, küpsisepuru
Kuumuta ahi 200 kraadini. Põhja valmistamiseks purusta küpsised peeneks. Sulata või, lisa küpsisepuru, sega ühtlaseks. Suru koogipõhi küpsetuspaberiga kaetud lahtikäiva vormi (Ø 20 cm) põhjale.
Sega kokku suhkur ja tärklis ning see omakorda toorjuustu sisse. Lisa segades ülejäänud ained. Tõsta täidis koogivormi.
Vähenda ahjutemperatuur kohe 200 soojakraadilt 150-le ja küpseta 1 tund ja 30 minutit. Lase koogil ahjus suletud ukse taga seista veel umbes tunnike, seejärel pista terveks ööks külmkappi.
Sulata šokolaadid veevannidel. Lõika kook kümneks võrdseks tükiks ja määri küljed ning pealmine osa sulašokolaadidega kokku. Kaunista, soovi korral nirista üle šokolaadiga.
Lase koogil enne kaunistamist kindlasti külmkapis taheneda ja maitsestuda.