VEIDIKE KOSUTUST

Taipärane kookose-nuudlisupp

Pille Enden, 01.01.2025

Kui soovid külmaks päevaks midagi soojendavat ja tummist, aga samas kerget, siis on see supp just õige valik. Taimne supp on parajalt vürtsikas, rikkalik ja kreemine. Sellesse saab tõhustamiseks lisada mõnd loomset lisandit- näiteks pruunistatud kanafileeribasid või krevette.

Valmistamise aeg
30 minutit
Kogus
4 portsjonit
Koostisosad
  1. 1 sibul
  2. 3 küüslauguküünt
  3. 1 punane paprika
  4. 200 g šiitake seeni või šampinjone
  5. 1 sl õli
  6. 1 sl riivitud ingverit
  7. 2 sl punast karripastat
  8. 2 tl pruuni suhkrut
  9. 400 ml kookospiima
  10. 8 dl köögivilja- või kanapuljongit
  11. 1 sl kalakastet
  12. 1 sl laimimahla
  13. 200 g muna- või riisinuudleid
  14. koriandrilehti ja laimisektoreid serveerimiseks
Valmistamine
  1. Koori sibul, lõika neljaks sektoriks ja need õhukesteks viiludeks. Koori ja haki küüslauk.

  2. Poolita paprika, eemalda seemned, lõika viiludeks. Viiluta seened.

  3. Kuumuta õli kastruli põhjas. Hauta sibul enam-vähem pehmeks.Lisa küüslauk ja ingver ning kuumuta läbi. Sega hulka karripasta ja suhkur, kuumuta 1-2 minutit.

  4. Kalla potti kookospiim, puljong, kalakaste ja laimimahl. Kuumuta keemiseni.

  5. Lisa paprika- ja seeneviilud ning keeda mõõdukal kuumusel 5 minutit kuni ained on pehmed.

  6. Lisa potti lühemaks murtud nuudlid. Keeda veel 5 minutit kuni nuudlid on pehmed.

  7. Maitsesta soola ja pipraga. Serveeri hakitud koriandri ja laimisektoritega.