PIDULIK SUUPISTE
Krõbedad halloumi juustu ampsud
Pille Enden, 30.12.2024
Maitsvad ampsud suupisteks või eelroaks mekivad eriti head soojalt, aga passivad ka jahtununa. Tänu maisihelvestest paneeringule jäävad need krõbedad ja meeglasuur annab mõnusa magusa-vürtsika maitse. Aga selle võib ka ära jätta ja pakkuda kõrvale dippimiseks näiteks magusat tšillikastet. Kõrge sulamistemperatuur muudab halloumi juustu ideaalseks küpsetamiseks aga ka praadimiseks. Sellegipoolest ei tasuks seda liiga kaua küpsetada, siis kaotavad suupisted oma kuju.
- 400 g halloumi juustu
- 100 g suhkruta maisihelbeid või tortilla tšipse
- 2 muna
- 1 dl riivitud kõva juustu, nt parmesani
- 2 sl seesamiseemneid
- 1,5 tl jahvatatud paprikat
- 3 sl oliiviõli
- 0,75 dl mett
- 1,5 tl tšillihelbeid
- Magusat tšillikastet serveerimiseks, soovi korral
Kuumuta ahi 225 kraadini. Lõika juust 1-1,5 cm kuubikuteks.
Purusta maisihelbed või tortillatšipsid kombainis. Või pane väikesesse tugevamasse kilekotti ja rulli tainarulliga või tambi pudrunuiaga peeneks.
Löö sügavamas taldrikus lahti munad. Pane teisele taldrikule maisihelveste- või tortillapuru ja sega hulka riivjuust ning seesamiseemned.
Kasta kuubikud esmalt munasse ja siis igast küljest helveste-juustupurusse. Ära veereta kuubikuid purus, sest siis kipub paneering lahti tulema. Tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja nirista peale väheke õli. Küpseta 12-15 minutit või kuni paneering on krõbe.
Vahepeal kuumuta väikeses kastrulis mesi koos tšillihelvestega. Nirista või pintselda ahjust võetud juustuampsudele. Serveeri soojalt.