MAITSETE ADVENDIKALENDER
Broileririnnak porgandi ja apelsiniga
Tiina Lebane, 14.12.2024
Apelsini ja porgandi magusus sobib soola ja pipraga maitsestatud kanalihaga suurepäraselt ning on hea vaheldus tavapärasele kanaroale. Kui sööjaid rohkem, pane ahjupotti terve kana. Küpsemisel potti kogunenud vedelikust saad lihtsasti valmistada maitsva kastme: sega 1 sl maisitärklist 1 sl külma veega, sega vedeliku hulka, kuumuta kastrulis keemiseni ja keeda madalal kuumusel paar minutit. Maitsesta ja serveeri näiteks koos riisiga roa juurde.
- 2 sl toiduõli
- 1 broileririnnak (u 600 g)
- soola
- pipart
- 1 suur apelsin
- 2 sibulat
- 400 g porgandit
- 1,5 dl apelsinimahla
- 2 sl brändit
- 2 sl seesamiseemneid
Kuumuta pannil õli. Loputa rinnak ja patsuta köögipaberiga kuivemaks. Prae kuumas õlis pealt pruunikaks, seejärel tõsta ahjupotti, millel on ka kaas. Puista peale 1 tl soola ja umbes 0,5 tl purustatud musta pipart, hõõru käega sisse nii palju, kui saad.
Lõika pestud ja kuivatatud apelsin pooleks, seejärel mitmeks sektoriks. Aseta üks suurem sektor rinnaku alla tühimikku (et maitsestada liha ka teiselt poolt), teised tõsta selle kõrvale potti. Koori sibulad, lõika sektoriteks ja tõsta potti. Koori porgandid ja lõika 3-4 cm tükkideks, tõsta needki potti rinnaku ümber. Puista peale veel pisut soola ja vala potti ka apelsinimahl. Kata ahjupott kaanega ja küpseta rooga 180 kraadi juures umbes 50-60 minutit. Kui torkad tikuga kanaliha sisse, siis sealt väljuv vedelik peab olema selge, samuti peaksid köögiviljad olema pehmenenud.
Nirista rinnakule brändit ja puista seesamiseemneid. Küpseta rooga ilma kaaneta veel umbes 10 minutit, kuni seemned on kenasti kuldsed.
Serveerimiseks tõsta broileririnnak vaagnale ja säti porgandid, sibulad ja apelsinid ümber.