VEIDI KOSUTUST JAHEDUSSE

Brokoli-juustusupp gnocchidega

Pille Enden, 25.11.2024

Jahedal ajal kulub üks kuum supp ikka ära. Juustudest kreemine supp on tõeliselt toitev, kuigi taimne, ja sobib jahedasse päeva suurepäraselt. Gnocchid teevad roa eriti tummiseks.

Valmistamise aeg
35 minutit
Kogus
4 portsjonit
Koostisosad
  1. 1 sibul
  2. 1 porgand
  3. 3 küüslauguküünt
  4. 500 g brokolit
  5. 4 sl võid
  6. 1 l kanapuljongit
  7. 400 g gnocchisid
  8. 200 g ürtidega toorjuustu
  9. 2 tl Dijoni sinepit
  10. 0,25 tl riivitud muskaatpähklit
  11. 150 g riivitud cheddarit + serveerimiseks
  12. soola
  13. musta pipart
Valmistamine
  1. Koori ja haki sibul, porgand ning küüslauk. Haki brokoliõisikud jämedalt.

  2. Sulata supipotis põhjas või. Lisa sibul ja porgand ning prae mõõdukal kuumusel kuni sibul on pehmenenud. Lisa küüslauk ja prae segades veel 1 minut.

  3. Kalla kastrulisse kuum puljong ja lisa brokoli. Kuumuta keemiseni. Lisa gnocchid, alanda kuumust keskmisele ja hauta kaane all umbes 5 minutit, kuni brokoli on pehme. Lisa toorjuust ja keeda segades kuni see on sulanud.

  4. Nüüd alanda kuumus madalaks, lisa sinep ja muskaat, sega vähehaaval hulka riivitud cheddar. Sega kuni juust on sulanud. Maitsesta soola ja pipraga.  Tõsta taldrikutesse ja puista peale riivjuustu.