KRÕBEDALT ISUÄRATAV
Kartuli-juustukotletid
Pille Enden, 27.11.2024
Need pealt krõbedad ja seest pehmed kotletid võivad olla iseseisvaks taimseks roaks koos värske salatiga või suupisteks koos küüslaugukastmega. Aga sobivad hästi ka lihaprae lisandiks. Kõige aeganõudvam osa nende valmistamisel on kartulite keetmine, muus osas läheb valmistamine üsna kiirelt.
- 4 keskmist keedetud kartulit
- 1 suurem sibul
- 1 tl jahvatatud kurkumi
- 0,5 tl Cayenne`i pipart
- 1 tl Vahemere maitseainesegu
- 50 g rohelist sibulat
- 2 sl hakitud peterselli
- 4 sl riivitud mozzarellat
- 4 sl riivitud kõva juustu
- 1 muna
- soola
- musta pipart
- riivsaia paneerimiseks
- õli praadimiseks
- 2 dl hapukoort või Kreeka jogurtit
- 1 dl majoneesi
- 0,5 dl hakitud murulauku
- 2 küüslauguküünt
Valmista kaste. Sega hapukoor, majonees, murulauk ja purustatud küüslauk. Maitsesta soola ja pipraga. Tõsta külmkappi maitsestuma.
Keeda kartulid soolakas vees pehmeks. Koori niipea kui saad neid käsitleda ja tambi pudruks. Lase jahtuda.
Lisa hästi peeneks hakitud sibul, kurkum, Cayenne`i pipar, Vahemere maitseaine, hakitud roheline sibul, petersell ja riivitud juustud. Maitsesta soola ja pipraga.
Klopi muna lahti. Vormi massist kotletid. Kasta esmalt munasse ja siis riivsaia.
Prae pannil õlis keskmisel kuumusel kuldpruuniks. Keera mitu korda praadimise ajal ümber, et need korralikult läbi küpseksid. Serveeri kastmega.