TAIMNE PÄEVARETSEPT

Küüslaugune seene-riisi ahjuroog

Taimne Teisipäev, 02.10.2024

See ühes potis valmiv ahjuroog on lihtne, soojendav ja keelt alla viiv toit, mis kahtlemata saab pärast esimest valmistamiskorda juba õhtusöögilaua regulaarseks külaliseks!

Kogus
6 portsjonit
Koostisosad
  1. 400 g pikateralist riisi
  2. 840 ml puljongit (nt seenepuljongit või Food Studio aedviljapuljongit)
  3. 1 keskmist hakitud sibulat
  4. 4 hakitud küüslauguküünt
  5. 1,5 tl soola
  6. 0,75 tl jahvatatud pipart
  7. 1 tl kuivatatud tüümiani
  8. 1 tl kuivatatud rosmariini
  9. 150 g viilutatud šampinjone või muid hooajalisi seeni
  1. Eelsoojenda ahi 195 kraadini.

  2. Pese riis ning pane see suurde ahjunõusse (võiks olla keraamiline või klaasist).

  3. Lisa hakitud sibul ja küüslauk, maitseained ning sega kõik läbi.

  4. Aseta viilutatud seened ühtlaselt riisisegu peale.

  5. Vala peale puljong ning kata tihedalt fooliumiga või kaanega.

  6. Küpseta 45 minutit.

  7. Võta ahjust ning võta pealt foolium või kaas, kontrolli, kas riis on pehme. Kui ei, siis sega, kata uuesti ning pane ahju tagasi 10 minutiks.

  8. Kui riis on pehme, võta ahjust. Kui on näha veel vedelikku, pane nõu ilma katteta ahju veel 5 minutiks, et vedelik aurustuks.

  9. Serveeri kohe soojalt.