Vaheldust harjumuspärasesse: Ragne Värk jagab kolme lihtsat retsepti, mis toovad eksootikat hoidiseriiulisse
Ragne Värk, 19.09.2024
Luba vaheldust harjumuspärasesse hoidistamisse – siinsetes retseptides teevad oma etteaste ootamatud ja põnevad kooslused.
Viigimarjamoos
Suurepärane juustumoos üllatab oma mõnusalt tummise tekstuuriga. Toredaks üllatajaks on pisikesed ja krõmpsuvad viigimarjaseemned, mis toovad tekstuurile täiendust.
- 500 g viigimarju
- 150 g pruuni suhkrut
- 2 sl vett
- poole sidruni mahl
Eemalda viigimarjadel ülemine kõvem osa ning lõika viljad neljaks. Tõsta kõik komponendid potti ja lase segul keema tõusta, seejärel hauta madalal kuumusel umbes 20 minutit. Aeg-ajalt sega, et viigimarjad puruneksid. Lõpptulemusena peaks moosis olema nii suuremaid viigimarjatükke kui ka ühtlasemat tekstuuri.
Valmis hoidis pane kohe eelnevalt ettevalmistatud kuumutatud purkidesse ja kaaneta.
Suurepärane juustumoos! Sobib hästi ka riisi- ja kaerahelbepudrule.
Suvikõrvitsakuubikud ananassimahlas
Päris kindlasti on tegu selle hooaja trendikaima suvikõrvitsahoidisega. Kui vaem on pistetud suvikõrvitsaid magusasse äädikamarinaadi, siis see hoidis valmib hoopis ananassimahla abil. See annab suvikõrvitsakuubikutele mõnusalt magusat mekki ja lõpptulemus maitseb justkui mõni hõrk lõunamaine puuvili.
- 1,2 kg suvikõrvitsa viljaliha
- 400 g suhkrut
- 600 ml ananassimahla
- 1 sidruni pressitud mahl
Lõika suvikõrvits kuubikuteks ja pane potti. Lisa ülejäänud ained ning lase segul keema tõusta. Seejärel keeda keskmisel kuumusel umbes 20 minutit, kuni suvikõrvits on klaasjas, kuid mitte veel pehme ja pudrune.
Tõsta kuum hoidis kohe purkidesse ja kaaneta.
Maiusta niisama või serveeri Kreeka jogurti või vanillijäätisega.
Pirni-porgandimarmelaad
Porgandit reedab siin moosis vaid värv – tegu on magusa apelsinimekise pirnihoidisega.
- 400 g pirne
- 150 g porgandit
- 100 g suhkrut
- 1 apelsini riivitud koor
- poole apelsini pressitud mahl
Koori ja puhasta pirnid ja porgandid. Tükelda pirnid, riivi porgandid ja tõsta potti. Lisa suhkur, apelsinikoor ja -mahl ning lase segul keema tõusta. Seejärel hauta madalal kuumusel porgandi pehmenemiseni. Püreesta hoidis ja kuumuta seejärel kiirelt uuesti läbi. Tõsta purki, kaaneta.
Kasuta sarnaselt tavalistele magusatele moosidele!