TOEKAM TOIT
Kartuli-peekoni pannkoogid
Tiina Lebane, 09.08.2024
Küpseta igale sööjale oma pannkook – täis juustu ja riivsaiaga krõbedaks praetud peekonikuubikuid, paku värsket rohelist juurde ja kõik on rahul. Kuna tainas on üpris pehme, siis kasuta väiksemat panni ja suuremat pannilabidat, et kook pannilt tervelt kätte saada. Muidugi võid küpsetada ka hunniku väikesi pannukaid.

- 600 g kartulit
- 2 sl sinepit
- 3 muna
- 1 pk (140 g) toorsuitsu peekonikuubikuid
- 1 dl riivsaia
- 100 g riivitud juustu (parmesan)
- võid ja õli praadimiseks
- soola
- purustatud musta pipart
Koori kartulid ja keeda soolaga maitsestatud vees pehmeks. Vala keeduvesi ära, kuid jäta potti silma järgi umbes 0,5 dl vett. Tambi kartulid puruks, lase mõni minut jahtuda. Siis lisa sinep, lahtiklopitud munad, 0,5 tl soola ja natuke pipart. Sega ühtlaselt läbi.
Prae peekonitükke pannil keskmisel kuumusel, kuni rasva hakkab eralduma. Lisa riivsai ja prae aeg-ajalt segades, kuni segu on kuldne ja krõbe. Sega peekonisegu ja riivitud juust kartulimassi hulka.
Kuumuta pannil natuke õli ja võid, tõsta tainasegu pannile ja vajuta lusikaseljaga pealt ja servadest ühtlaseks. Prae umbes 5-6 minutit. Keera pannkook pannilabidaga või taldriku abil ringi. Lisa pannile veel natuke võid ja õli, libista kook küpsemata poolega pannile tagasi ja küpseta veel 3-4 minutit, kuni mõlemad küljed on kuldsed.
Serveerimisel puista peale riivitud parmesani ja paku kõrvale värsket salatit.