SUVEHOIDIS

Lihtne kurgihoidis

Ragne Värk, 26.06.2024

Kodutehtud kurkides on vähimagi kahtluseta peidus see nii pikalt igatsetud suvemekk. Pealegi on värske till ja kurk koos ülejäänud maitseainetega ebamaiselt hea.

Valmistamise aeg
20 minutit
Kogus
1 portsjon
  1. 700 g värskeid kurke
  2. peotäis tillivarsi
  3. 10 pipratera
  4. 4 küüslauguküünt
Marinaad:
  1. 0,6 l vett
  2. 1 tl soola (kerge kuhjaga)
  3. 1 sl suhkrut
  4. 1 sl äädikat (30%)
  1. Lõika kurgid pikuti õhukesteks viiludeks ja lao purki vaheldumisi tillivarte, pipraterade ja poolitatud küüslauguküüntega. Aja potis vesi keema koos soola ja suhkruga. Lase maitseainetel täielikult sulanduda, sega juurde äädikas. Vala kuum marinaad kurkidele. Sulge kaanega, lase toatemperatuuril jahtuda ja tõsta külmkappi.

Kaua säilib: Tarbi ära paari päeva jooksul. Kui soovid vähem hapnenud kurke, alusta söömist järgmisel päeval.

Kasutamine: Erilisi soovitusi tarbimiseks ei vaja. Ampsa niisama, paku värske kartuli ja kodujuustuga või pista võileivale. Üks lisaboonus on veel – juba viilutatud kurgid säästavad serveerimisel aega.

Soovitus: Lisaks tillivartele puista marinaadi tilliõisikuid. Lase hoidisel kindlasti valmida külmkapis.