VANA LEMMIK UUES KUUES! Krõmps kapsa-hakklihahautis pannil
Tiina Lebane, 09.04.2024
Vana tuttav uues kuues - uudsema maitsestusega ja just parasjagu krõmpsuva kapsaga. See viimane on tegelikult laenatud Aasia köögist, kuse see on mõeldud asendama nuudleid, seepärast ei pruugi riisi- või kartulilisandit vaja ollagi. Lihtne ja tervislik!

- 800 g varajast kapsast
- 300 g porgandit
- 2 sibulat
- 3 küüslauguküünt
- 1 tšilli
- 1 tl õli
- 500 g kodust hakkliha
- 0,5 tl soola
- 0,5 tl jahvatatud vürtspipart
- 1 tl suhkrut
- 4 sl sojakastet
- 2 sl valge veini äädikat
- 6 sibulavart
Lõika kapsas sektoriteks ja edasi peenteks ribadeks. Koori ja riivi jämedalt porgandid. Haki peenelt sibul, küüslauk ja seemnetest puhastatud tšilli.
Kuumuta pannil õli, lisa hakkliha ja prae läbi. Lisa hakklihale riivitud porgand, hakitud sibul, küüslauk ja tšilli. Prae aeg-ajalt segades 3-4 minutit. Maitsesta segu soola ja vürtspipraga.
Lisa nüüd pannile ka kapsas ja jätka praadimist, kuni kapsas on väheke pehmenenud, kuid siiski veel krõmpsuv. Maitsesta segu suhkru, sojakastme ja veiniäädikaga.
Söö kohe, serveerides puista heldelt peale hakitud sibulavarsi.