MIDAGI JAHEDAT JA TOITVAT! Külmad banaaniampsud
Tiina Lebane, 07.08.2023
Eriti lihtsasti valmiv mõnus külm suupiste annab lisaks heale maitsele korraliku müksu ka energiale. Mõistlik on paras ports sügavkülma valmis teha ja ampsata, kui isu tuleb. Sellisel juhul tõsta banaanid umbes 15 minutit enne söömist toasooja.

- 3 banaani
- 12 tl magustamata maapähklivõid
- 0,5 dl röstitud pähkleid, hakitud (maapähklid, Kreeka või India pähklid)
- 70 g tumedat šokolaadi, sulatatud
- soolahelbeid
Koori banaanid, lõika keskelt pooleks ja pooled pikuti pooleks. Aseta küpsetuspaberile. Haki pähklid, sulata šokolaad.
Määri igale banaanipoolikule 1 tl maapähklivõid. Puista üle hakitud pähklitega ja nirista peale sulanud šokolaadi. Lisa näpuotsaga soolahelbeid. Hoia enne söömist 30 minutit sügavkülmas.