NÄDALA KOOK
Maasika-toorjuustu kausikook
Pille Enden, 14.07.2023
Kausikook valmib imelihtsalt ja maitseb küpsete maasikatega imehea. Õhulised Savoiardi küpsised ja vahukoore-toorjuustu-jogurti kreem teevad selle maiuse eriti hõrguks. Küpsiste asemel võib kaussi panna keeksi või biskviiditükke. Selle võib laduda ka portsjonitena pokaalidesse või purkidesse.

- 200 g savoiardi küpsiseid
- 0,5 dl apelsinimahla
- 250 g maasikaid + kaunistuseks
- 250 g maasikaid
- 0,75 dl tuhksuhkrut
- 4 dl vahukoort
- 200 g maasikajogurtit
- 400 g toorjuustu
- 2 dl tuhksuhkrut
- 1 sl vanillisuhkrut
Töötle 250 g maasikaid koos 0,75 dl tuhksuhkruga püreeks. Mikserda vahukoor, jogurt, tuhksuhkur, vanillisuhkur ja toorjuust kohevaks vahuks.
Pane kõrgemasse kaussi kiht küpsiseid (murra eelnevalt vormi suuruse järgi parajaks) ja nirista peale veidi apelsinimahla. Pane peale viilutatud maasikaid, kreem ja maasikamoos.
Jätka kihtide ladumist kuni aineid jagub nii, et pealmiseks kihiks jääb kreem.
Pane vähemalt 30 minutiks külmkappi. Kaunista maasikatega.