NÄDALA KOOK

Maasika-toorjuustu kausikook

Pille Enden, 14.07.2023

Kausikook valmib imelihtsalt ja maitseb küpsete maasikatega imehea. Õhulised Savoiardi küpsised ja vahukoore-toorjuustu-jogurti kreem teevad selle maiuse eriti hõrguks. Küpsiste asemel võib kaussi panna keeksi või biskviiditükke. Selle võib laduda ka portsjonitena pokaalidesse või purkidesse.

Valmistamise aeg
20 minutit + 30 minutit külmkapis
Kogus
8 portsjonit
Koostisosad
  1. 200 g savoiardi küpsiseid
  2. 0,5 dl apelsinimahla
  3. 250 g maasikaid + kaunistuseks
Maasikapüree
  1. 250 g maasikaid
  2. 0,75 dl tuhksuhkrut
Vahukoore-toorjuustukreem
  1. 4 dl vahukoort
  2. 200 g maasikajogurtit
  3. 400 g toorjuustu
  4. 2 dl tuhksuhkrut
  5. 1 sl vanillisuhkrut
Valmistamine
  1. Töötle 250 g maasikaid koos 0,75 dl tuhksuhkruga püreeks. Mikserda vahukoor, jogurt, tuhksuhkur, vanillisuhkur ja toorjuust kohevaks vahuks.

  2. Pane kõrgemasse kaussi kiht küpsiseid (murra eelnevalt vormi suuruse järgi parajaks) ja nirista peale veidi apelsinimahla. Pane peale viilutatud maasikaid, kreem ja maasikamoos.

  3. Jätka kihtide ladumist kuni aineid jagub nii, et pealmiseks kihiks jääb kreem.

  4. Pane vähemalt 30 minutiks külmkappi. Kaunista maasikatega.